Könyvtartó bárányka


Fél-fél kg só és liszt, 2,5 dl víz.
Nagyon alaposan dolgozzuk ki a gyurmát és vegyük háromfelé.
Az elsôhöz barna, a másodikhoz fekete festéket keverjünk, a
harmadikat hagyjuk naturan. Nyújtjsuk a barna gyurmát 1,5 cm
vastagra, majd kés segítségével vágjunk belôle 2 db 6x10 cm-es
és 2 db 6x18 cm-es téglalapot. A színtelen részt szintén
1,5 cm vastagságúra nyújtsuk és helyezzük rá a bárány papírból
kivágott sémáját.



Vágjuk körbe a sablont és a kész alakot felezzük meg középen.
A maradék natur gyurmát nyújtsuk ki és szeljük fel 7 cm
hosszú és 1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat csavarjuk fel és
szorosan egymás mellett helyezzük el a bárányon kivéve a fejet
és a farkat. A jobb tapadás érdekében vizes ecsettel nedvesítsük
meg a részeket és óvatosan nyomkodjuk a testre és egymáshoz
a tekercseket. A fekete gyurmát is nyújtsuk ki 1,5 cm vastagságúra
majd vágjunk ki belôle 2 db 2x4 cm-es téglalapot. Ez a bari lába.
2 db 0,5x1 cm-es darabot, ez a bari patája. A maradék anyagból
vágjunk 5 cm hosszú csíkokat. Egybôl a bari nyakörve, a többibôl
a farokrész lesz ugyanugy felpödörve, mint a natur szinbôl.
A barna gyurmából formázzunk egy 2 cm hosszú és 2,5 cm magas
téglalapból csengettyût és tegyünk bele egy fekete gyurmagolyócskát.
Ezt illesszük a bari nyakörvére. 2 db fekete golyóból csináljuk
meg a bari szemét és orrát. A kész részeket tepsi hátára fektetjük
és kb. 5 órára 60 fokos sütôbe helyezzük. A szárítást szabad
levegôn fejezzük be. A kiszáradt részeket ragasztópisztollyal
vagy acetonos ragasztóval illesszük egymáshoz.
Az összeállított könyvtartót igény szerint lakkozhatjuk.